Naar inhoud

Volg ons op:

Praktisch

AMWD

Suzuki

Suziki

De academie biedt vioollessen aan volgens de Suzukimethode. Deze lessen worden gegeven aan kinderen vanaf 4 jaar.

 

Wat is de Suzuki methode? Shinichi Suzuki, geboren in 1898 te Japan, is de zoon van de stichter van de grootste vioolfabriek ter wereld. Hij start zijn vioolstudie op 17-jarige leeftijd te Tokio en reist nadien naar Duitsland waar hij zijn studies verder zet bij de beroemde vioolpedagoog Karl Klinger.

 

Vanaf 1945 ontwikkelt Suzuki een nieuwe onderwijsmethode: de moedertaalmethode, waarbij hij zich uitsluitend concentreert op het les geven aan kinderen. Wanneer hij ontdekt dat bij het aanleren van de moedertaal, overal ter wereld dezelfde methode toegepast wordt, past hij deze vervolgens ook toe in zijn vioollessen. Dit met indrukwekkende resultaten als gevolg. 

 

Zonder afbreuk te willen doen aan de reeds bij de geboorte aanwezige verschillen tussen mensen, gaat de Suzuki-methode er van uit dat elk talent kan en moet ontwikkeld worden.

 

De vioollessen worden gegeven door Astrid Leeman, vioolleerkracht en sinds 2012 ’International Suzuki Teacher’. Astrid kreeg haar eerste vioollessen van Veerle Van Gorp op vierjarige leeftijd. Ze werd verder opgeleid volgens de Suzuki-methode in "Kortjakje" en aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans in Lier. Ze behaalde haar masterdiploma viool aan het Lemmensinstituut in Leuven bij Elisa Kawaguti en Nico Baltussen. Astrid volgde een bijkomende opleiding tot Suzuki-leerkracht bij Wilfried Van Gorp en is sinds 2012 'International Suzuki Teacher'. Ze geeft les in onze academie in Geel en in de Suzuki viool- en celloschool "Kortjakje".

 

PRAKTISCH:

 

De leerlingen krijgen wekelijks 30 min. individuele les en 30 min. groepsles met actieve deelname van de ouders. Het lesmoment voor de individuele les is af te spreken met de leerkracht.

 

Groepsles viool Westerlo (uren onder voorbehoud):

  • pré twinklers (nieuwe leerlingen): zaterdag 13u30 - 14u00
  • begin boek 1, groep 1 (leerlingen vorig jaar): zaterdag 14u00 - 14u30
  • begin boek 1, groep 2 (leerlingen vorig jaar): zaterdag 14u30 - 15u00

 

KOSTPRIJS PER CURSUS:

  • inschrijvingsgeld voor een heel schooljaar: €550 (inschrijven via het secretariaat, inschrijvingsgeld te storten op volgend rekeningnummer: BE86 0014 8340 6650)
  • boek met cd: €23,99
  • boek ‘opgevoed met liefde’: €12 (eenmalige aankoop)
  • huur instrument voor de kinderen: €35 voor het 1e jaar, €50 vanaf het 2e jaar, €100 vanaf het 3e jaar (zolang de voorraad strekt in de academie)
  • huur instrument voor de ouders: €35, huren enkel het 1e jaar een instrument (zolang de voorraad strekt in de academie)
  • kussentje (schoudersteun): €2

 

Bijkomende info over de Suzukilessen viool: Astrid Leeman (0485 03 57 40 of astrid.leeman@amwdgeel.be)