Naar inhoud

Volg ons op:

Praktisch

AMWD

Dans

Dans

Je kan in de academie inschrijven vanaf 6 jaar (of 1e leerjaar) voor de lessen dansinitiatie en vanaf 8 jaar (of 3e leerjaar) voor de lessen danslab klassiek ballet. Naast danslab klassieke dans bieden we in de vierde graad ook danslab hedendaagse dans aan.

In de lessen dansinitiatie krijg je een algemene dansvorming op een speelse manier. Via verschillende werkvormen werken we aan lichaamshouding, coördinatie, muzikaliteit en ritmegevoel. De belevingswereld van de kinderen is het vertrekpunt om de expressie en vrijheid in beweging te stimuleren. De nadruk ligt steeds op dansbeleving en dansplezier.

Vanaf 8 jaar start je in de tweede graad en krijg je 2 uur les per week. Danslab is gebaseerd op de sterke, correcte danstechniek van het klassieke ballet. We werken aan houding, coördinatie, presentatie, elegantie, muzikaliteit en techniek. Je leert de terminologie van het klassieke ballet en gaat van plié naar arabesque tot grand jeté. Je leert elk jaar veel danstechniek en -vaardigheden bij en krijgt zo een prima basis voor zowat alle dansvormen. Er gaat veel aandacht uit naar expressie. 

In de derde graad krijg je naast danslab klassiek ook danslab modern jazz. Je start met 2u les per week in het 1e jaar, dit wordt 2,5 u in het 2e jaar en in het 3e jaar krijg je 3u les per week.

In de vierde graad volg je danslab klassiek. Daarna kan je eventueel nog kiezen voor Hedendaagse dans. Hedendaagse dans is een dansstijl die openstaat voor heel wat verschillende invloeden zoals o.a. Cunningham, Graham, Limonn technieken. Improvisaties zorgen ervoor dat de leerlingen nog meer vrijheid ervaren in hun dansbeleving en zo hun eigen, originele bewegingstaal ontwikkelen. 

De coördinatie van de dansafdeling is in handen van Ann Cuyvers. Het dansteam begeleidt de leerlingen deskundig op zowel pedagogisch als artistiek vlak. Je krijgt dan ook regelmatig de kans om deel te nemen aan optredens binnen en buiten de academie.