Klassiek 3.1

In het eerste jaar van de 3e graad heb je 1u instrument, 1u muzieklab (volwassenen) en 1u groepsmusiceren.

Muzieklab is je eigen geluids- en muzieklaboratorium. Je experimenteert er met allerlei soorten geluid en ontdekt er de verschillende bouwstenen van muziek.

Je leert er denken en spreken in muzikale parameters. Je oren gaan hélemaal open. We gaan actief aan de slag met de stad en de dingen rondom ons heen. We brengen je in contact met elementen uit de andere klassen (podium, luisteren, maken) zodat je op het einde van het schooljaar een passend vervolg kan kiezen. Het muzieklabo wordt je nieuwe favoriete biotoop!

In elke les Muzieklab volwassenen laat je je onderdompelen in een muzikaal thema. Dat thema beleef je op allerlei manieren. Zo kan je een muziekstuk beluisteren en uitzoeken hoe de componist dit geschreven heeft. Je gaat ook actief aan de slag door af en toe een educatief spel te spelen. Of we pluizen een partituur uit zodat je ze zelf eens kan uitvoeren. Dit zijn enkele voorbeelden van hoe we op zowel theoretische als praktische wijze een onderwerp behandelen. Zoveel mogelijk over het muzikale thema te weten komen is ons doel!

Video