Creërend Muzikant (Klassiek)

In de vierde graad heb je 1u instrument en 1u keuzevak creatie .

Muziek schrijven

Hierbij ligt de nadruk op creatief schrijven. Na een korte maar nodige opfrissing en verdieping van een minimum aan theorie gaan we aan de hand van eenvoudige stukjes allerlei elementaire principes en schrijftechnieken ontdekken. Ondertussen leren we ook werken met muzieknotatiesoftware. We leren vierstemmige oefeningen schrijven en we maken ook analyses van bestaande stukken.

Singersongwriter

Je wordt ondergedompeld in de wondere wereld van melodieën, akkoorden en lyrics. Je wordt begeleid door een specialist songwriting met wie je samen je skills  verder ontwikkelt en verfijnt. Je stapt samen met al de andere aspirant-songschrijvers in een verrijkend traject waarbij je je eigen songs schrijft én op de planken brengt. 

Voor wie? Voor alle muzikale creatievelingen (4de graad) die hun eigen songs willen zingen, spelen en schrijven

Voorkennis? Er wordt geen grote voorkennis gevraagd. Wel een elementaire basisvaardigheid op piano, gitaar of een ander akkoordinstrument. We nodigen je graag uit op een intake-gesprek. Hier maken we losjes kennis met elkaar en peilen we naar je motivatie. Je wordt ook uitgenodigd om je  onmiddellijk muzikaal voor te stellen met een zelf gekozen nummer of een klein (of groter) stukje eigen materiaal! 

Nerdlab

Tijdens Nerdlab duiken we samen in de wereld van computers en muziek. Je leert beats programmeren en songs opnemen. Je leert werken met samplers en synthesizers. We gaan sounds maken en geluidseffecten creëren. Je gaat aan de slag met muzieksoftware (Ableton Live).