Naar inhoud

Elena Peeters stelt monoloog voor

In 2015 verraste Elena Peeters, onze lerares 'woord op maat', het publiek met haar ontwapenende afstudeervoorstelling ELENA, waarvoor ze in haar eentje van Antwerpen naar Rome wandelde. Ze ging op zoek naar richting en vond verbondenheid; met de mensen die ze onderweg tegenkwam, met de wereld.

Drie jaar later zoekt ze de verbinding opnieuw op, op een iets minder evidente manier. Dit keer geen pelgrimstocht, maar een bezoek aan de zwaarst bewaakte gevangenis van Texas. Elena schreef een jaar lang brieven met drie terdoodveroordeelden en besloot hen te ontmoeten.

 

In een wervelende roadtrip van drie weken door een van de meest conservatieve staten van Amerika zocht Elena naar schoonheid. Schoonheid achter vooroordelen, schoonheid in de dorre vlaktes van Texas en schoonheid in zij die geen recht meer hebben op een tweede kans.

 

Johnyboy is een monoloog, een verslag van een reis en een zoektocht naar antwoorden. 26 en 27 april in CC de Warande, 4 mei in Smoutmolen, Zoersel en 17 mei in HETPALEIS, Antwerpen. Meer info op www.gewoonslak.be

Bevoegde dienst: AMWD
Datum van het bericht: vrijdag 30 maart 2018
Alle nieuws