Naar inhoud

Jef Neve stelt voor! op dinsdag 17 september

Mogen we jullie een primeur voorstellen? Jef Neve, oud-leerling van de academie en ereburger van Geel, schreef educatieve pianoboeken en zou deze heel graag willen voorstellen in onze academie. En die kans laten wij niet liggen!
 
 
 
“Jef Neve stelt voor!’ op dinsdag 17 september om 17u30 in de concertzaal in Geel. De voorstelling is gratis, graag wel even reserveren via karolien.dauwen@geel.be, maximum 2 kaarten per leerling.
 
Jef heeft een nieuwe website online: jefneve-scores.com, waar je al zijn bladmuziek kan aankopen.
In het kader van die publicatie heeft hij meteen ook besloten om 4 fysieke, ‘echte’, boeken uit te geven. Drie daarvan zijn geordend volgens en gericht op het niveau van de muziekacademie, dus een exemplaar voor tweede, derde en vierde graad. Het vierde boek, in een luxueuze uitgave, zal een compilatie bevatten van deze drie boeken, aangevuld met originele composities en manuscripten, die Jef schreef in zijn kindertijd, aangevuld met prachtige illustraties van de hand van Oswald Cromheecke.
 
Maar er is meer! Elke compositie die Jef voor deze boeken schreef, zal ook terug te vinden zijn op YouTube. Ingespeeld door Jef zelf én voorzien door een woordje uitleg van de componist, met de moeilijkheden en oplossingen om dit werk te spelen. Elke compositie zal ook op Spotify en iTunes te vinden zijn.
 
Daarnaast zal er op Facebook ook een interactief forum opgericht woorden. Hierop kunnen mensen filmpjes posten van de manier waarop zij de werken spelen, een chat aangaan met mede-muzikanten ivm die composities, of een vraag stellen aan Jef Neve zelf.
Bevoegde dienst: AMWD
Datum van het bericht: vrijdag 06 september 2019
Alle nieuws