Opleidingsaanbod 3e graad dans

In de derde graad danslab Klassiek krijg je naast het broodnodige “placement” ook hedendaagse dans aangeboden. De leerstof wordt ruimer bekeken en in een artistiek kleedje gestoken. Verschillende genres muziek en hippere bewegingen komen hier aan bod. Je start met 2u les per week in het eerste jaar van de derde graad, dit wordt 2,5u in het tweede jaar en vanaf het derde jaar krijg je 3u les per week.

Je hebt ook de mogelijkheid om een keuzevak te volgen. Je kan kiezen voor danslab pointes of danslab creatie. Dit is een extra lesuur waarbij leerlingen 3.2 en 3.3 voorrang krijgen op leerlingen 3.1. 

Danslab Pointes: De anatomische bouw van het been en vooral van de voet zijn bepalend. Voet- en enkelspieren moeten voldoende ontwikkeld en sterk genoeg zijn. Een juiste basis en trainingsfrequentie zijn hierbij ook bepalend.

Voor wie zich afvraagt of hij/zij verantwoord kan dansen op spitsen: aan de hand van specifieke oefeningen testen we tijdens de eerste pointes-lessen in september of je hiervoor geschikt bent. Zekerheid of je kan starten heb je pas na deze testles. Koop nog geen pointes aan! Dit doen we klassikaal begin september. 

Danslab Creatie: Tijdens deze les ga je op zoek naar je eigen bewegingstaal adhv improvisatie en compositie opdrachten. De nadruk ligt op zelf ontdekken en experimenteren. Je gaat als danser zelf creatief aan de slag. Eerst leer je improviseren en eenvoudige composities maken. De volgende stap is om zelf een solo, duet of groepsstuk te maken. Hoe begin je hieraan? Welke muziek, verhaal, boodschap, inleving, ...wil je meegeven aan een publiek? In deze les kan je jezelf als danser en als maker (creatie) verder ontplooien. 

De coördinatie van de dansafdeling is in handen van Ann Cuyvers. Het dansteam begeleidt de leerlingen deskundig op zowel pedagogisch als artistiek vlak. Je krijgt dan ook regelmatig de kans om deel te nemen aan optredens binnen en buiten de academie.

Video