Naar inhoud

Volg ons op:

Praktisch

AMWD

Dans

Dans

Je kan in de academie inschrijven vanaf 6 jaar (of 1e leerjaar) voor de lessen dansinitiatie en vanaf 8 jaar (of 3e leerjaar) voor de lessen klassiek ballet. Naast klassieke dans bieden we in de hogere graad ook hedendaagse dans aan.

 

In de lessen dansinitiatie krijg je een algemene dansvorming op een speelse manier. Via verschillende werkvormen werken we aan lichaamshouding, coördinatie, muzikaliteit en ritmegevoel. De belevingswereld van de kinderen is het vertrekpunt om de expressie en vrijheid in beweging te stimuleren. De nadruk ligt steeds op dansbeleving en dansplezier.

 

Vanaf 8 jaar ga je naar het 3e jaar van de lagere graad en krijg je 2 uur les per week. De lessen zijn gebaseerd op de sterke, correcte danstechniek van het klassieke ballet. We werken aan houding, coördinatie, presentatie, elegantie, muzikaliteit en techniek. Je leert de terminologie van het klassieke ballet en gaat van plié naar arabesque tot grand jeté. Je leert elk jaar veel danstechniek en -vaardigheden bij en krijgt zo een prima basis voor zowat alle dansvormen. Er gaat veel aandacht uit naar expressie.

 

Hedendaagse dans is een dansstijl die openstaat voor heel wat verschillende invloeden. Improvisaties zorgen ervoor dat de leerlingen nog meer vrijheid ervaren in hun dansbeleving en zo hun eigen, originele bewegingstaal ontwikkelen.

 

De coördinatie van de dansafdeling is in handen van Ann Cuyvers. Het dansteam begeleidt de leerlingen deskundig op zowel pedagogisch als artistiek vlak. Je krijgt dan ook regelmatig de kans om deel te nemen aan optredens binnen en buiten de academie.