Naar inhoud

Volg ons op:

Praktisch

AMWD

Suzuki

Suziki

De academie biedt vioollessen aan volgens de Suzukimethode. Deze lessen worden gegeven aan kinderen vanaf 4 jaar.

 

Wat is de Suzuki methode? Shinichi Suzuki, geboren in 1898 te Japan, is de zoon van de stichter van de grootste vioolfabriek ter wereld. Hij start zijn vioolstudie op 17-jarige leeftijd te Tokio en reist nadien naar Duitsland waar hij zijn studies verder zet bij de beroemde vioolpedagoog Karl Klinger.

 

Vanaf 1945 ontwikkelt Suzuki een nieuwe onderwijsmethode: de moedertaalmethode, waarbij hij zich uitsluitend concentreert op het les geven aan kinderen. Wanneer hij ontdekt dat bij het aanleren van de moedertaal, overal ter wereld dezelfde methode toegepast wordt, past hij deze vervolgens ook toe in zijn vioollessen. Dit met indrukwekkende resultaten als gevolg. 

 

Zonder afbreuk te willen doen aan de reeds bij de geboorte aanwezige verschillen tussen mensen, gaat de Suzuki-methode er van uit dat elk talent kan en moet ontwikkeld worden.

 

De vioollessen worden gegeven door Astrid Leeman en Joke Van Tilborg.

 

PRAKTISCH:

 

De leerlingen krijgen wekelijks 30 min. individuele les en 30 min. groepsles met actieve deelname van de ouders. Het lesmoment voor de individuele les is af te spreken met de leerkracht.

 

Groepsles viool Westerlo (uren onder voorbehoud):

  • pré twinklers (nieuwe leerlingen): zaterdag 13u30 - 14u00
  • begin boek 1, groep 1 (leerlingen vorig jaar): zaterdag 14u00 - 14u30
  • begin boek 1, groep 2 (leerlingen vorig jaar): zaterdag 14u30 - 15u0u

 

Inschrijven voor de Suzuki lessen kan enkel op het secretariaat. De plaatsen zijn beperkt!

Het inschrijvingsgeld bedraagt €550 voor een schooljaar of €275 voor een half schooljaar (september tot januari of februari tot juni). Er is echter maar 1 instapmoment, leerlingen dienen zich in te schrijven en te betalen voor 30 september. Je kan pas deelnemen aan de lessen na het betalen van het inschrijvingsgeld, dit wordt gestort op volgend rekeningnummer: BE86 0014 8340 6650.

 

Er kunnen lessen wegvallen door vakantiedagen, schoolactiviteiten of ziekte/afwezigheid van de leerkracht. We garanderen per half jaar 17 groepslessen en 17 individuele lessen indien je per half jaar betaalt. We garanderen per schooljaar 34 groepslessen en 34 individuele lessen indien je per jaar betaalt.

 

De les kan 2 keer per jaar vervangen worden door deelname aan een activiteit (workshop, toonmoment…). Dit geldt niet als een gemiste les. Indien het gegarandeerde aantal niet wordt bereikt organiseert de academie, naar eigen keuze, vervanglessen of wordt er een pro rata terugbetaling voorzien. De terugbetaling bedraagt 12 EUR voor een individuele les en 3 EUR voor een groepsles.

 

Bijkomende kosten:

  • boek met cd: €23,99
  • boek ‘opgevoed met liefde’: €12 (eenmalige aankoop)
  • huur instrument voor de kinderen: €35 voor het 1e jaar, €50 vanaf het 2e jaar, €100 vanaf het 3e jaar (zolang de voorraad strekt in de academie)
  • huur instrument voor de ouders: €35, huren enkel het 1e jaar een instrument (zolang de voorraad strekt in de academie)
  • kussentje (schoudersteun): €2

Bijkomende info over de Suzukilessen viool: Astrid Leeman (0485 03 57 40 of astrid.leeman@amwdgeel.be)