Naar inhoud

Volg ons op:

Praktisch

AMWD

Wat is muzieklabo?

Muzieklabo (3.1)

Muzieklabo is je eigen geluids- en muzieklaboratorium. Je experimenteert er met allerlei soorten geluid en ontdekt er de verschillende bouwstenen van muziek.

Je leert er denken en spreken in muzikale parameters. Je oren gaan hélemaal open. We gaan actief aan de slag met de stad en de dingen rondom ons heen. We brengen je in contact met elementen uit de andere klassen (podium, luisteren, maken) zodat je op het einde van het schooljaar een passend vervolg kan kiezen. Het Muzieklabo wordt je nieuwe favoriete biotoop!

Muzieklabo podium (3.2/3.3)

In Muzieklabo Podium werk je een schooljaar lang aan je eigen muzikaal project. Wat dat project precies inhoudt, kies je samen met je groep. Wat wél vastligt is dat je alle nodige ingrediënten zelf zal maken.

En als sublieme apotheose: je toonmoment, aan het einde van de meet. We maken daarbij zoveel mogelijk verbinding met de stad en haar bewoners.

Hebben we een luisterverhaal? Optreden in de Bib!
Onze eigen filmmuziek? We trekken naar de cinema!
Onze eigen opera? Decor! Licht! Actie!
Jij bent aan zet.

Muzieklabo luisteren (3.2/3.3)

Muzieklabo Luisteren gaat dieper in op verschillende vormen van geluidskunst. Je onderzoekt er de invloed van geluid op mensen en hun omgeving. We kapen winkelstraten en dorpspleinen, en laten er onze eigen geluidscollages los. We maken ‘geluidspralines’ en schenken ze aan het woonzorgcentrum. 

Hoe reageert de stad en haar bewoners? Wat gebeurt er wanneer we de dansers van onze school laten improviseren doorheen onze luidsprekers en tussen publiek? Op avontuur!

Muzieklabo maken (3.2/3.3)

Sta je te popelen om je eigen muziek te maken, maar wil je zelf niet op een podium staan? Kan je haast niet wachten om dat ene muziekstuk te verzinnen, maar geef je daarna de partituur liever door aan iemand anders?

Bij Muzieklabo Maken leer je in groep verschillende manieren om tot een muziekstuk te komen. Enige voorwaarde: we gaan het niet zelf spelen, maar delen het uit aan anderen. Je groep wordt een ware draaischijf aan muziekjes! Hier eentje voor het koor, daar een ander voor piano vierhandig, straks nog een voor een verzameling slagwerk, harp en trombone.

Met Muzieklabo Maken zitten we op het einde van de rit gewoon zélf lekker in de zaal, te luisteren naar al dat moois…

Wist je trouwens dat Muzieklabo een eigen Soundcloud en YouTube-kanaal heeft? Klik op de link om te ontdekken!