Naar inhoud

Volg ons op:

Praktisch

AMWD

Woord

Woord

Vanaf 6 jaar (of 1ste leerjaar) kan je starten met woordinitiatie. In deze lessen worden woord en muziek gecombineerd om een optimale voeling te krijgen met taal, klanken en expressie. Spelenderwijs dingen leren en plezier hebben staan voorop.

Vanaf 8 jaar kan je in de academie inschrijven voor de lessen woordatelier. Speel je graag, vertel je graag? Vind je verhalen verzinnen fijn, wil je graag toneel spelen? Of vind je het net een beetje spannend om voor een groep iets te zeggen? In de lessen woord leer je vlot en duidelijk spreken. Met veel fantasie en verbeelding speel je met taal en expressie. Je krijgt 1 uur les per week.

Vanaf 12 jaar start je in de derde graad. Hou je van improviseren en toneelspelen? Vertel je graag verhalen of lees je graag poëzie? Ben je graag creatief met taal bezig? Dan is woord iets voor jou! Je krijgt 2u woordlabo per week.

Als volwassene krijg je 2u les per week. Tijdens het uur woordstudio werk je aan een goede stemtechniek: je oefent de juiste uitspraak en leert spreken met een heldere, krachtige stem. Voor het 2de uur kies je tussen verteltheater, speltheater of spreken en vertellen.

Heb je zin in poëzie, cursiefjes, verhalen, sprookjes, essays‚Ķ en wil je boeiend leren vertellen? Dan is verteltheater iets voor jou.

Speel je liefst met anderen samen en kruip je graag in de huid van een personage? Toneel is dan perfect. Schrijf je zeker in voor speltheater.

Wil je vol zelfvertrouwen het woord nemen? Onderzoek je graag de kracht van het woord en een sprekende stilte? Bij spreken en vertellen leer je je helder uitdrukken op een persoonlijke manier.

Ben je beginner of al een meer ervaren spreker / speler / verteller?

Kom gerust eens langs in de academie en kies voor je woordopleiding op maat!